Best Guns

Home Over Best Guns Aanbod geweren Accessoires & Gifts
Taxaties Informatie Contact

Onderhoud

Onderhoud van uw kostbare Engelse geweer is van groot belang en dan met name de lopen. De dikte van de lopen neemt af door;


Alvorens het blauwproces plaatsvindt, zullen de lopen worden gepolijst. Dit betekent een zeer geringe afname van de dikte van de loopwand. Doordat bij oudere geweren dit proces vaak meerdere keren heeft plaatsgevonden is op die wijze een substantieel deel aan materiaal weggenomen.
Het is dus van het grootste belang dat u zeer zorgvuldig omgaat met de lopen van uw geweer. Na gebruik van uw geweer dus onmiddellijk de lopen schoonmaken en niet dagen laten staan of nog erger in de koffer laten zitten.

Wanneer is een loop schoon en hoe moet ik dat doen ?

  1. Bevestig een borstel van koper op de poetsstok(koper en beslist geen ijzer).
  2. Haal de loop daar verschillende keren goed mee door.
  3. Spuit olie in de loop.
  1. Bevestig lapjes stof(in Engeland te koop) aan de poetsstok en haal daar de loop net zo lang mee door tot de lapjes redelijk schoon blijven. U kunt dit ook met huishoudpapier doen. U zult verbaast zijn hoe lang u moet doorhalen voor dat de lopen echt schoon zijn.
  2. Daarna licht olie aanbrengen met een schone wisser en het geweer wegzetten. Niet in de koffer laten zitten.Denk aan dit onderhoud want nieuwe lopen zijn duur.
Purdey rekent op dit moment GBP 10.000,== voor het vervangen van de lopen. Indien de lopen niet meer te herstellen zijn heeft uw geweer nog slechts geringe waarde.


Terug